nuffnang

Friday, April 15, 2011

recipe from chemical engineering????boleh makan ke???

Mata aku da makin layu duk search info tuk present isnin ni,tbe2 terkeluar lak recipe....hurm....pe lagi...operasi click bermula..mata pon makin lame makin besar tgk gambo2...(0,0).....(O,O)..

Info y aku search psal nitrogen gas.....then nmpk la psal liquid nitrogen....tp pe kaitan nitrogen dgn recipe???..rupenyer liquid nitrogen blh wat ice cream....wah.....caye x....magik kan...





 Nampak2x...berasap2 lagi....caya la...


 Ha...tgk....chef dia wat magik....dasyat...


harap maklum,mesin ni bukan rosak ye...hihihi


 nmpk x...lembut je kn ice cream dia...


 yummy3x....


 
Name ice cream ni Dippin' dots...dia titiskan ice cream dlm liquid nitrogen...jd la comey gtu


 Nitrogen waterfall.....y ni dia suh naek aroma makanan,...kasi terliur sikit...

Macam mane jd ice cream ni???nitrogen ni takat lebur dia -195.8 celcius...so dia bwh takat beku..bab 2 la dia boleh freezkn ice cream ni cpt gile...tapi xthu la ada side effect ke x...







2 comments:

  1. 2 la kin...sedap giler tgk...da rse nk mkn ice cream je mlm2 ni..hihih

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...